Doordeweeks niet bij de dieren in de wei, in het weekend wel. Waarom?

In het weekend is het  hele buitenterrein van de boerderij geopend voor publiek. Van dinsdag t/m vrijdag kan het publiek alleen in de speeltuin terecht. Waarom?

Op de boerderij werken boeren en boerinnen van Ons Tweede Thuis (OTT). Wij vinden het belangrijk dat zij ook in deze coronatijd naar de boerderij kunnen komen om te werken. De      OTT-ers behoren echter tot de risicogroep voor het coronavirus en daarom zijn wij extra voorzichtig met hen. De kinderboerderij heeft ervoor gekozen om doordeweeks het werkterrein van de OTT-ers af te sluiten voor bezoekers zodat de boeren en boerinnen veilig hun werk kunnen doen.

In het weekend runnen onze vrijwilligers de boerderij. Voor de vrijwilligers is het gemakkelijker om zich aan de coronamaatregelen te houden. De vrijwilligers die in de risicogroep vallen kunnen er zelf voor kiezen om even geen boerderijdienst te draaien. In het weekend is het daardoor wel haalbaar om het buitenterrein en de weides volledig voor publiek open te stellen.

Zowel doordeweeks als in het weekend zijn de gebouwen niet toegankelijk voor publiek. In geval van nood kunnen bezoekers wel gebruik maken van het toilet aan de buitenkant van de stolp.

Uiteraard is het altijd leuk om een bezoek aan de speeltuin doordeweeks te combineren met een wandeling langs de buitenkant van het boerderijterrein. Bezoekers kunnen dan niet bij de dieren in de wei maar kunnen de dieren wel zien. Als bezoekers bij de dieren in de wei willen kijken om ze te aaien zijn ze op zaterdag en zondag van harte welkom.20161104_124839