Hondendag op Boerenvreugd

Hondendag op BoerenvreugdIMG_0098

Aanstaande zondag 2 juli organiseert de activiteitencomissie van Boerenvreugd de Hondendag. Op deze dag is er veel aandacht voor en informatie over honden, hoe je met ze omgaat en over hun werk . Verschillende organisaties werken mee aan de deze dag. Er zijn spectaculaire demonstraties met de beveiligingshonden en pakwerkers door het team van OSR Security uit Alphen aan den Rijn.  De honden laten zien (op afstand van het publiek) wat zij allemaal kunnen en wat hun werk allemaal inhoudt. Echte durfals kunnen bij de entreekraam een lootje invullen. Na de demonstratie wordt er uit de lootjes een aantal namen getrokken. Deze kinderen krijgen een speciale mouw om hun arm en mogen met een beveiligingshond op de foto.

 

Hondenschool Dogstale geeft tijdens de Hondendag enkele workshops voor kinderen. De medewerkers van Dogstale nemen hun eigen honden mee en tijdens de workshops leren kinderen hoe ze het beste kunnen omgaan met honden. Wat doe je wel, wat niet, hoe benader je een hond en mag je een hond zomaar aaien. Tijdens de workshop komt dit allemaal aan de orde. Om mee te doen aan de workshop kan een gratis kaartje bij de entreekraam gehaald worden.

 

Ook KNGF geleidehonden doet mee aanstaande zondag. Het KNGF leidt geleidehonden op voor hulp aan mensen. Ambassadeur Susan komt samen met hond Guido naar de boerderij en zij zal meerdere presentaties geven. Zij vertelt over hoe haar blindengeleidehond haar helpt maar u ontdekt ook het werk van andere geleidehonden in een korte film.  Bezoekers van de Hondendag krijgen zo de mogelijkheid om kennis te maken met deze honden en hun werk.

 

Voor de kinderen is er een spelletjeskaart met  alle activiteiten, zodat ze niets hoeven te missen. Er zijn leuke hondenspelletjes te spelen zoals het speurneuzenspel, de hondenrace en botten gooien. In de tent worden hondjes geknutseld. Voor wie lekkere trek heeft zijn er lekkere drankjes en koeken te koop in het boerderijwinkeltje maar speciaal voor deze dag is er een poffertjeskraam waar heerlijke poffertjes te koop zijn.  In de verkoopkraam zijn knuffelhondjes te koop en in de infohoek is een minitentoonstelling over honden.

 

Bezoekers zijn vanaf 11 uur van harte welkom en de activiteiten duren tot 15 uur.

De tijden van de demonstraties zijn (onder voorbehoud):

 

11.30 uur             demonstratie OSR beveiligingshonden

12.00 uur             presentatie KNGF

12.15 uur             workshop Dogstale

12.45 uur             presentatie KNGF

13.00 uur             Workshop Dogstale

13.15 uur             presentatie KNGF

13.30 uur             Workshop Dogstale

14.00 uur             demonstratie OSR beveiligingshonden

14.15 uur             workshop Dogstale

 

Alleen honden die door de kinderboerderij zijn uitgenodigd en hulphonden zijn deze dag welkom op het boerderijterrein. Komt u zo mogelijk op de fiets? In verband met werkzaamheden op het parkeerterrein kan er ook bij het zwembad geparkeerd worden.