Vacatures

Als vrijwilliger van kinderboerderij Boerenvreugd levert u een belangrijke bijdrage in het dagelijks plezier P1220182
dat bezoekers, groot en klein, op de boerderij beleven. Op de boerderij hebben we behoefte aan veel verschillende soorten vrijwilligers. Nieuwe aspirant-vrijwilligers worden ingewerkt door ervaren mensen. Hieronder vindt u de vacatures waarvoor we momenteel mensen zoeken. Meer info over vrijwilligerswerk vindt u bij vrijwilligers en stages Voor vragen over vrijwilligerswerk of aanmelden als vrijwilliger kunt u een mail sturen naar vrijwilligers@boerenvreugd.nl.

Beheerders 
P1220183
De beheerder zorgt ervoor dat de boerderij open is voor publiek. Een beheersdienst bestaat uit het verzorgen van de dieren (met name voeren) maar ook het verkopen vanuit het winkeltje hoort bij de beheerderstaken. Ervaring is niet vereist. Nieuwe vrijwilligers worden goed ingewerkt! Een beheersdienst bestaat uit één dagdeel (van 4 uur) in het weekend. Tijdens de beheersdienst bent u altijd samen met een andere vrijwilliger. Onze vrijwilligers geven zelf aan hoe vaak zij een dienst willen draaien. (Minimaal 1 x per 6 weken).

Bestuursleden 

Het bestuur is een belangrijk onderdeel van de kinderboerderij. Het bestuur is eindverantwoordelijk voor de kinderboerderij. Zij nemen belangrijke beslissingen en werken nauw samen met de beheerders van Ons Tweede Thuis en de andere vrijwilligers. Het bestuur komt ongeveer 6 keer per jaar bij elkaar. Wilt u het bestuur komen versterken?

Lid activiteitencommissie 

De activiteitencommissie organiseert 5 à 6 activiteiten per jaar. Gezamenlijk wordt er gebrainstormd over het jaarprogramma en de leukste ideeën worden uitgewerkt. Het uitwerken van de ideeën doet ieder lid zelfstandig. Hierdoor is deze functie ook goed in de avonduren thuis te doen. Wel wordt er van u verwacht dat u aanwezig bent bij de vergaderingen (in de avonduren) en dat u erbij bent op de activiteitendagen zelf. De activiteiten zijn meestal op zondag. Creativiteit is een pré maar niet noodzakelijk.

Klusser 20190225_132027

Op de kinderboerderij is altijd wat te doen. Wij zijn op zoek naar handige mensen die timmerwerkzaamheden en onderhoudswerkzaamheden op de boerderij willen verrichten. Bent u handig met leidingen, hout, metaal, elektra of heeft u interesse en tijd om het te leren? Dan bent u degene die wij zoeken!

Tentbouwer 

Als lid van de tentploeg helpt u mee de evenementen neer te zetten voor een activiteit. Zo’n zes keer per jaar bouwen we de evenemententent op en breken we hem weer af. De tent is ons eigendom en wordt opgeslagen in de Boerentas. Als we met genoeg mensen zijn, dan staat de tent in 1,5 uur en afbreken gaat nog sneller. Meestal vindt de opbouw of afbraak plaats op een doordeweekse avond. Lijkt het u leuk om af en toe een avondje te helpen? Meld u dan aan!