Zonnefeest was een feestje!

Afgelopen zondag werd op kinderboerderij Boerenvreugd het zonnefeest gevierd. Op deze stralende dag wisten de bezoekers de boerderij goed te vinden. Kinderen konden meedoen met leuke spelletjes en vrolijke zonnebloemen knutselen. Het was een gezellige drukte op het boerderijterrein. De activiteiten stonden allemaal in het teken van de zon omdat op deze dag de zonnepanelen officieel in gebruik werden genomen door de burgemeester van Aalsmeer.

Boerenvreugd voorzitter Cees Hageman verwelkomde het publiek met een korte toespraak. ‘Het bestuur van de boerderij is zeer dankbaar voor de financiele bijdrages die zij door de jaren heen heeft gekregen van sponsors en donateurs Deze bijdragen houden de kinderboerderij overeind en meer, want Boerenvreugd wordt hierdoor in staat gesteld om noodzakelijk onderhoud te plegen, aanpassingen en vernieuwingen te doen.’ Ook maakte de voorzitter van de gelegenheid gebruik om het college van B&W te bedanken voor de spontane financiele bijdrage ten tijde van de gedwongen sluiting in de corona lockdown.

Met de blik op de toekomst is er op de boerderij afgelopen jaar hard gewerkt aan verduurzaming. De ramen in de stolp van de boerderij zijn vervangen door dubbelglas en om de energierekening verder te drukken was er de wens om zonnepanelen aan te leggen. Tijdens de zonnepaneel actie in 2021 konden bedrijven en particulieren (deel) zonnepanelen sponsoren. Naast de giften van sponsors werd Boerenvreugd ook verrast door een nalatenschap. Dankzij al deze giften werden de zonnepanelen realiteit. Het plaatsen van de 40 zonnepanelen op de boerentas is naar grote tevredenheid verzorgd door Energie Aalsmeer.

Burgemeester Oude Kotte kwam zondag naar de boerderij om de zonnepanelen officieel in gebruik te nemen. Hij sprak zijn trots uit over de boerderij. ‘Ongelooflijk knap dat de boerderij zelfstandig zo goed draait’ aldus de burgemeester. Voor de sponsors en vrijwilligers vroeg hij een groot applaus want het is dankzij deze betrokken mensen dat bezoekers heerlijk samen kunnen zijn en kunnen genieten op de boerderij. Onder toeziend ook van zijn kinderen bevestigde de burgemeester het sponsorbord op de boerentas en daarmee werden de zonnepanelen officieel in gebruik genomen.

Boerenvreugd staat niet stil want ook voor de toekomst zijn er nieuwe plannen. De kippenhokken beginnen slecht te worden. Boerenvreugd heeft de laatste jaren te maken met de steeds terugkerende maatregelen m.b.t. vogelgriep. De vogels zitten dan voor lange tijd opgehokt. Daarom is besloten om de bestaande hokken voor de dieren niet te renoveren maar om een nieuw onderkomen te gaan realiseren. Een onderkomen met voldoende ruimte voor de dieren ook tijdens de ophokplicht. De plannen zijn er ieder geval al. Wie weet kunnen de vrijwilligers tegen de tijd dat het hok gerealiseerd gaat worden de hulp van de burgervader inroepen, want hij was toch wel heel handig met de boormachine!