Lespakketten

Natuur- en milieueducatie voor primair onderwijs

Koe melken foto

Het primaire doel van de Stichting Kinderboerderij Aalsmeer (SKBA) is educatie te geven aan kinderen en volwassenen op het gebied van natuur, milieu en het boerderijleven. Belangrijke partners hierin zijn de basisscholen in de regio Amstelland. Voor hen en zo mogelijk in samenwerking met de scholen, kiest en of ontwikkelt SKBA de leskisten voor leerlingen van basisscholen.

Leskist Ronijntje (groep 3-4)

‘Ronijntje en Snuf op Boerenvreugd’ is een leskist die door vrijwilligers van SKBA samen met leerkrachten uit het primair onderwijs is ontwikkeld en gemaakt. in 2014 is deze leskist getest en voor het eerst in gebruik genomen. De basis van de leskist is het verhaal ‘Ronijntje en Snuf op Boerenvreugd’. Ronijntje is de naam van het beeld bij de ingang van kinderboerderij Boerenvreugd. Ronijntje wordt in dit verhaal tot leven gewekt en Snuf is het konijntje dat zij vasthoudt.

Het genoemde verhaal is een introductie tot de (doe het zelf) les en wordt op school voorgelezen. Daarna volgt er een bezoek aan Boerenvreugd, waar veel opdrachten worden uitgevoerd door de kinderen. Veel opdrachten bevatten het zoeken van combinaties. Voor het bestellen van de leskist kunt u als school terecht op Groengelinkt.

Meneer de pauw (groep1-2-3)

Met leskist ‘Meneer De Pauw’ uiterlijke kenmerken en eigenschappen van boerderijdieren leren herkennen. Dit doen de leerlingen door in groepjes (begeleid door een volwassene) verschillende opdrachten uit te voeren. Alle opdrachten zijn gebaseerd op het gebruiken van zintuigen. Zo zijn er bijvoorbeeld dierenvachten om aan te voelen of plastic neporen en -neuzen om mee te horen en te ruiken. Voor het bestellen van de leskist kunt u als school terecht op Groengelinkt.

 

Prijs per leskist

Natuurlijk willen wij de materialen goed onderhouden en nieuwe educatiematerialen blijven ontwikkelen. De vergoeding voor het gebruik van een leskist is € 20,- per leskist per dag, ongeacht met hoeveel klassen u gebruik maakt van deze leskist. Geef wel bij het reserveren van de leskist aan met hoeveel klassen u van plan bent te komen. Reserveren kan op werkdagen door telefonisch contact op te nemen met de beheerders van de boerderij 0297-345902.