Vrijwilligers en stages

foto speeltoestel 1

Vrijwilliger zijn op Boerenvreugd betekent gezamenlijk verantwoordelijkheid dragen voor de boerderij en haar dieren. Vrijwilligers die weekenddiensten van een halve dag draaien, zorgen vooral voor het voeren van de dieren, winkelbeheer en toezicht op de bezoekers. De beheerders van stichting Ons Tweede Thuis (OTT) maken een schriftelijke overdracht voor de verzorging van de dieren en andere noodzakelijke taken in het weekend. Ook het beantwoorden van vragen van bezoekers hoort bij de taak van de vrijwillige beheerder. Als u liever bezig bent met bouw of onderhoud aan de boerderij, of met het organiseren van activiteiten of educatie, dan is dat ook mogelijk. Er zijn meerdere vacatures. Heeft u vragen over de functie van vrijwilliger of wilt u zich aanmelden als vrijwilliger dan kunt u een e-mail sturen naar vrijwilligers@boerenvreugd.nl.

Vrijwilliger worden

Als vrijwilliger bij Kinderboerderij Boerenvreugd werk je samen met een gezellige groep mensen om de kinderboerderij te laten “draaien”. Kom gerust eerst een keertje langs en kijk of het wat is voor u/jou. Na een introductiegesprek met onze vrijwilligerscoördinator wordt u volledig ingewerkt. Bent u er helemaal klaar voor (bij beheerdersdiensten) dan wordt u ingedeeld in het rooster. Vrijwilligers kunnen zelf aangeven hoe vaak zij ingeroosterd willen worden, minimaal 1 x per 6 weken. Wij hebben ten aanzien van het rooster 1 duidelijk regel: afspraak is afspraak.

Niet alleen beheersdiensten
Naast beheerders op de boerderij kunnen we mensen gebruiken die:
– samen met onze andere tentploegmensen een paar keer per jaar onze activiteitentent helpen opzetten en afbreken;
– in onze technische commissie zorgen voor het onderhoud van onze gebouwen en installaties;
– onze activiteitencommissie wil helpen bij het organiseren van activiteiten;
– hun hart bij de boerderij hebben liggen en bestuurlijke taken op zich willen nemen;
– in vakanties willen helpen met voeren en verschonen van de logeerdieren;
– hand- en spandiensten willen verrichten, zoals het lopen voor Jantje Beton (waarvan 50% van de opbrengst voor Boerenvreugd is) of het rondbrengen van donateurspost.

En nog veel meer…

Vrijwilligers met speciale taken

Verder zijn er vrijwilligers die specifieke taken op zich nemen en daar ook een bepaalde vrijheid voor krijgen. Mensen die als sleuteladres fungeren, als tuinman, als winkel bevoorrader, als donateursadministrateur, als imker, als roosterplanner, als Jantje Beton-regelaar, als schilder, als klusjesman, als huisfotograaf, als tentoonstelling-inrichter, als website-beheerder.

Stages en Jeugd-vrijwilligers

Gelukkig hebben we een groeiende en vaste kern van jeugdvrijwilligers. Zij vormen een belangrijke verbinding tussen het jeugdige publiek en de organisatie van de boerderij. Veel jongeren komen binnen als jeugdvrijwilliger of stagiair en blijven dan “hangen”. Wij gebruiken hun vaak frisse ideeën en stimuleren hun deelname aan activiteiten. Uiteraard houden we bij de inzet en begeleiding van jeugd rekening met de aspecten die horen bij het opgroeien.

Zoek je een stageadres en wil jij stage lopen op Boerenvreugd? Dat vinden wij hartstikke leuk! Wel hebben wij een beperkt aantal stage plekken. Dus stuur ons op tijd een mailtje dan kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden. Ons mail adres is stages@boerenvreugd.nl