Wilde beestenpad

Hoe oud kan een uil worden? Wat betekenen de stippen op de rug van een lieveheersbeestje? En kun je vliegen als je net zo snel met je armen wappert als een meeuw met zijn vleugels? Drie voorbeelden van vragen die je tegenkomt op het nieuwe Wilde Beestenpad.

Het initiatief van het Wilde Beestenpad is genomen door JOGG regisseur Micha Hoogewoud van Team Sportservice Aalsmeer. JOGG Aalsmeer maakt zich hard om kinderen een gezonde toekomst te bieden. Het beweegpad past daar goed bij.

Het idee van een beweegpad is niet nieuw in Nederland, maar wel voor de gemeente Aalsmeer. Wie denkt alles te weten over dieren in de natuur, kan zijn of haar kennis nu testen. In het hornmeerpark staan 13 houten palen met bordjes met dierenafbeeldingen. Door het scannen van de QR code bij de ingang van de kinderboerderij krijgt de bezoeker de bijhorende vragen en opdrachten op de telefoon te zien.

De wandeling is goed te lopen voor jonge kinderen maar ook voor de wat oudere kinderen is het een leuke wandeling. Bezoekers kunnen zelf kiezen of ze de vragen of de doeopdrachten met de kinderen willen doen maar allebei kan natuurlijk ook!

Er zijn geen kosten verbonden aan het wandelen van het wilde beestenpad.